Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
27.04.17: Dette års udgave af messen Vitafoods Europe for nutraceutiske ingredienser og råvarer, kosttilskud, funktionelle fødevarer og drikkevarer samt vitaminer vil fremvise produkter og tjenester fra det hidtil største antal lande. Et rekordstort antal virksomheder på 1000 udstiller på messen, der finder sted mellem den 9. og 11. maj i Palexpo, Genève, og de vil komme rejsende fra 56 lande. Samtidig forventes omkring 18.500 besøgende fra 115 forskellige lande at deltage.
Læs mere
26.04.17: Det tager kun et par sekunder at tygge og synke maden, men det sker gennem en sammensat blanding af bevidste og ubevidste erfaringer. Men da mere end otte ud af ti nye produkter forkastes af forbrugerne, håber forskere at kunne monitorere den proces bedre.
26.04.17: Dansk Supermarked Group lægger nu sine samlede tal for madspild frem. Samtidig sætter koncernen et ambitiøst mål om at halvere sit madspild frem mod 2030; i tråd med FN’s bæredygtighedsmål. Alene det seneste år har koncernen begrænset sit madspild med over 5 procent. Og gennem åbenhed om tallene vil man nu sætte ekstra fokus på udfordringen.
26.04.17: Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser en markant stigning i omsætningen på de danske restauranter. Det hænger sammen med tendensen til, at danskerne laver mindre mad i hjemmet, og at takeaway er af en kvalitet, der både tiltaler børnefamilier og de unge, påpeger restaurantkæden Bone's.
28.04.17: En sød, lækker og blød muffin behøver ikke længere at være en "kaloriebombe". Nu er det muligt at producere muffins med mindre sukker og den samme gode smag som før. Det slår det norske forskningsinstitut Nofima fast.
28.04.17: Økologien skal udvikle sig og sætte nogle ambitiøse mål for, hvordan de økologiske landmænd kan møde forbrugernes ønsker i fremtiden. Det fastslår Landbrug & Fødevarer, som derfor nu præsenterer en ti-punktsplan, der viser retningen for en dynamisk udvikling i økologien inden for klima, natur, cirkulær økonomi, dyrevelfærd og bæredygtighed.
25.04.17: Hvert år anvendes hundredetusinde af tons svensk hvedeklid til dyrefoder. Nu har svenske forskere fundet en bæredygtig måde til at forædle klid, så det i stedet kan bruges til noget mere værdifuldt. Som miljøvenlig emballage til fødevarer, medicinkapsler eller tilsætningsstoffer, der giver madvarer sundhedsmæssige fordele.